info@areax.se  info@areax.se  08-635 95 00  08-635 95 00          

Area X Sweden's Datacenter Stronghold

 

Colo

Från:
450:- /månad
- 1 U i standard 19" rack
- Säker el o kyla
- IP v4 och/eller IP v6
- ISO 14001 certifierat

Dedikerad

Från:
950:- /månad
- Xeon E5-2603 v2
- 500 GB disk
- 4 GB RAM
- Inklusive el o kyla

Moln

Från:
130:- /månad
- 1 vCPU
- 1 GB vRam
- 20 GB vDisk
- Kontrollpanel

Backup

Från:
99:- /månad
- 1 GB utrymme
- Många olika VM
- Många olika Hypervisors
- Enkel o säker

Area X Molntjänst

 

VPSVirtuell Privat Server

En enkel Virtuell Privat Server som du snabbt har uppe och snurrar utan några speciella förkunskaper. Givetvis finns det ett stort antal olika operativsystem som du kan välja på, allt för att passa just dina behov.
från 130 Sek
VDCVirtuellt Datacenter

I denna produkt ingår det komponenter som gör att du kan bygga servrar och managera dem. Ena veckan behövs kanske bara ett par servrar vara igång, då stänger du ner de du inte behöver och betalar givetvis ingenting för dem. När du sedan behöver mer kapacitet igen är det bara att starta upp dem. Givetvis kan du även ändra minne, processorer och lagring på dina servrar, både uppåt och neråt.
DCCDatacenter Cloud

I detta alternativ kan du bygga och managera alla komponenter i ett fullskaligt molnbaserat datacenter. Det är sådant som servrar, nätverk, switchar, brandväggar, lastbalansering och automatiseringar. Du kan bygga upp regler för åtkomst till servrarna, hur de skall kunna kommunicera sinsemellan och även automatisera uppskalning och nedskalning av kapaciteter

 

Välkommen till en riktig molntjänst – Area X Cloud. Detta är tjänsten som ger dig möjlighet att skapa nya servrar på bara ett par minuter och du betalar endast för de resurser du använder. Priserna börjar på endast 0,09:-/timme för en Linux-server. Det bästa med allt är att du kan börja jobba direkt.

Varför Area X Molntjänst?

Genom att använda Area X Cloud kan du deploya en virtuell server precis när du behöver den, och endast betala för det du använder. Detta kan vara ett projekt som enbart varar ett par dagar eller veckor, eller en miljö som du succesivt vill utöka allt eftersom kunderna strömmar till. Fördelarna är extremt många och just det att du kan få upp en server exakt när du behöver den är bara en av dem. Om din verksamhet växer kan du expandera din servermiljö succesivt. Har du ökade behov under en period så betalar du enbart för den tiden som det används. Flexibilitet och kontroll är andra delar som gör att Area X Cloud är överlägset. Att du dessutom kan vara 100% säker på att all data stannar inom Sveriges gränser är idag viktigare än någonsin

Senaste tekniken.

Area X Molntjänst är byggt på Openstack. Openstack är den allra senaste programvaran för att bygga stora virtualiserade miljöer. Openstack är en öppen programvara där tex Nasa, IBM, Huawei, Dell, IBM mfl ingår i utvecklingen.

Area X Cloud Backup

Beställ nu

 

Varför Cloud Backup? För de flesta företag innebär backup en server och en bandstation. Det är inte bara en dyr lösning att installera och underhålla, den kräver också att du lagrar alla dina filer på er server. Vi vet av erfarenhet att människor är mer mobila idag och att många lagrar filer på sitt Skrivbord, under Mina dokument osv. Filer som då går förlorade om du t ex får din dator stulen. En annan viktigt aspekt när du ska välja backuplösning är var din backup lagras; Har du den på band? En USB-disk på kontoret? Ett USB-minne i datorväskan? I alla tre fall riskerar du att även förlora din backup vid inbrott, stöld, brand, osv. Det är viktigt att din backup rent fysisk inte förvaras i närheten av din dator.

Fördelar med säkerhetskopior i molnet.

Att ta moln-backup på din dator är en billig försäkring som skyddar dig och ditt företag mot dataförlust. Med vår webbaserade backuptjänst tar det bara några minuter att komma igång och du behöver inte investera i varken hårdvara eller konsulttid. Din backup skickas sedan så ofta du vill till våra servrar i Gävle. Det kallas för off-site lagring, dvs att din backup lagras på en annan plats än där du förvarar din dator. Via vårt webgränssnitt kan du enkelt återställa enskilda filer eller kompletta datorer/servrar. Detta oavsett om det är en server (fysisk eller virtuell), laptop eller stationär, de allra flesta operativsystem stöds.

Gratis test och utvärdering

Kontakta oss för en kostnadsfri test och utvärderingsperiod, vi kan nästan garantera att ni blir överraskade av hur enkelt det är. Area X Cloud Backup är baserad på Acronis prisbelönta backupmotor, AnyData Engine.

Kontakta oss

Fiberdata AB
Kvarnkroken 7
805 92 Gävle

Box 6027
800 06 GÄVLE

Växel: 08-635 95 00
Fax: 026-63 51 01

Based in sweden

Based in Sweden