info@areax.se  info@areax.se  08-635 95 00  08-635 95 00          

DISCOVER AREA X: SWEDEN’S DATA CENTER STRONGHOLD

Behovet att skydda servrar och data är mer kritiskt än någonsin. I en situation där en server går sönder eller strömavbrott skadar viktigt affärsdata, måste privata och publika organisationer ha sina system återställda och verifierade av proffs. Oavsett om du vill bygga upp din säkerhet med en hyrd server, eller använda din egen utrustning, i våra säkra datahallar så är det nu rätt tidpunkt att kalla på de okända datacenterhjältarna.

EN STARK, UNDERJORDISK HEMLIGHET AVSLÖJAS

Det var en annan tid i ett helt annat politiskt klimat då för mer än 50 år sedan. Det kalla kriget höll världens uppmärksamhet i ett fast grepp och faran sågs lura vid horisonten. Spänningen ökade mellan öst och väst. Bunkrar byggdes runt om i Sverige, starka bergfästen som skulle ge högsta möjliga skydd i händelse av en katastrof. I utkanten av Gävle, i Järvstaberget, lät det svenska försvarsdepartementet uppföra en 800 kvadratmeter stor atombombsäker grotta i solid granit, som fortfarande finns kvar idag. Anläggningen byggdes för att fungera som ledningscentral under en militär kris. Dold 30 meter under jorden och utformad för att vara så osynlig som möjligt, fanns det inte ens ett kryss som markerade platsen på officiella kartor. Efter att ha omvandlat denna underjordiska säkerhetsbunker till Sweden’s Data Center Stronghold är dess syfte inte längre en hemlighet. Area X och dess bemanning finns där för att skydda kritiska samhällsintressen samt säkra vital företagsinformation i privat och publik verksamhet.

BESEGRA NATURENS DESTRUKTIVA KRAFTER

Med sitt fasta granittak, golv och väggar, ger Area X idag ett naturligt skydd för lagring, datorer och nätverkskommunikation. Ett bättre skydd från åska, radiostrålning och andra atmosfäriska störningar, såsom tex solstormar, skapar anläggningen en unik och utökad säkerhet. Vår anläggning använder fullt åtskilda länkar kopplade till redundant Internettransit på två fysiskt åtskilda platser i Stockholm.

Kontakta oss

Fiberdata AB
Kvarnkroken 7
805 92 Gävle

Box 6027
800 06 GÄVLE

Växel: 08-635 95 00
Fax: 026-63 51 01

Based in sweden

Based in Sweden