info@areax.se  info@areax.se  08-635 95 00  08-635 95 00          

Vi har den stora glädjen att välkomna IT-Leverantören till vårt partnernätverk.

Area X är Fiberdata ABs säkra hostinganläggning i Järvsta utanför Gävle. Med sitt fasta granittak, golv och väggar, ger Area X idag ett naturligt skydd för lagring, datorer och nätverkskommunikation.
Ett mycket bra skydd från åska, radiostrålning och andra atmosfäriska störningar, såsom tex solstormar, skapar anläggningen en unik och utökad säkerhet. I Area X har vi lagt stor vikt vid säkerhet. En del av detta säkerhetstänk är givetvis driftsäkerheten. Genom att bygga två helt separata förbindelser från vårt bergrum till internet försäkrar vi oss om att kommunikationen är så säkrad mot avbrott som det bara är möjligt. Elförsörjningen är säkrad med både UPS och Dieselaggregat vilket gör att vi hittills aldrig haft en oplanerad elstörning i våra datahallar. Vårt mycket nära samarbete med Huawei gör att även vår elektroniska säkerhet är av yppersta världsklass.

Area X är en grön hostinganläggning. Här drivs allting med källmärkt förnyelsebar el. Kylningen av datahallarna kommer från kallt grundvatten långt under bergrummet. Givetvis är vi även miljöcertifierade enlig ISO14001, allt för en hållbar framtid.

Area X erbjuder Colocation, Dedikerade servrar, VPS och Virtuella Datacenters baserade på Open Stack samt Cloud Backup.

Tommie Blomstedt, Försäljningschef/Vice VD  IT-Leverantören :

Fiberdata är specialister på infrastruktur och hårdvara vilket gör detta samarbete intressant då vi kan lägga mer tid på att underhålla, supportera och utveckla våra kunder istället.

Vi är alltid ute efter att våra kunder ska få det den bästa kundanpassade helhetslösningen utan att behöva vända sig till flera aktörer, i och med detta samarbeta så kan vi erbjuda våra kunder en molnlösning direkt på Gavlenets nät inklusive installation, drift support och underhåll från en och samma leverantör.

 

Jerker Klang, Hostingchef Area X:

 

Genom vår satsning på att arbeta med partners kan vi fokusera på att göra det vi är bäst på, utveckla ett av världens säkraste hostingkoncept. IT Leverantören passar perfekt in i bilden då de har bred och djup kompetens inom flera olika IT områden. Vi välkomnar IT-Leverantören till familjen av Area X Partners.

Kontakta oss

Fiberdata AB
Kvarnkroken 7
805 92 Gävle

Box 6027
800 06 GÄVLE

Växel: 08-635 95 00
Fax: 026-63 51 01

Based in sweden

Based in Sweden