info@areax.se  info@areax.se  08-635 95 00  08-635 95 00          

 

Vi har den stora glädjen att välkomna janjoo AB med sin molntjänst Informera till vår säkra Hostinganläggning, Area X.

Area X

Area X är Fiberdata ABs säkra hostinganläggning i Järvsta utanför Gävle. Med sitt fasta granittak, golv och väggar, ger Area X idag ett naturligt skydd för lagring, datorer och nätverkskommunikation. 
Ett mycket bra skydd från åska, radiostrålning och andra atmosfäriska störningar, såsom tex solstormar, skapar anläggningen en unik och utökad säkerhet

Area X är en grön hostinganläggning. Här drivs allting med källmärkt förnyelsebar el. Kylningen av datahallarna kommer från kallt grundvatten långt under bergrummet. Givetvis är vi även miljöcertifierade enlig ISO14001, allt för en hållbar framtid.

Area X erbjuder Colocation, Dedikerade servrar, VPS och Virtuella Datacenters baserade på Open Stack.

janjoo AB

Med visionen att modernisera spridning av information till invånare har janjoo AB utvecklat Informera - ett kommunikationsverktyg som effektiviserar och förenklar kommunikation av viktig information. Tjänsten riktar sig till både privata och offentliga aktörer som har ett behov att kommunicera med invånare, kunder, kunders kunder, anställda eller medlemmar.

Det webbaserade kommunikationsverktyget, Informera, bygger på en in, flera ut – vilket innebär att verktyget kan med endast ett utskick nå ut i flera kanaler samtidigt. Det kan vara i redan befintliga kanaler som exempelvis kundens hemsida, intranät och sociala medier men också tjänstens tillhörande app eller rss-flöde.

Vid utskick till appen, via push eller sms, möjliggörs flertalet smarta funktioner där flerspråkstöd och avancerad GIS-teknik ger en unik träffsäkerhet som tar generell kommunikation till individnivå.

Andreas Wikholm, VD janjoo AB

Vi sökte en stabil och säker leverantör av hostingstjänster inom Sveriges gränser för vår molnbaserade kommunikationsplattform Informera, och vi fann lösningen hos Fiberdata i Gävle. Både vi och våra kunder ställer krav på hög tillgänglighet och det tror vi att Fiberdata kan ge oss.

Jerker Klang, Hostingchef Area X:

Att janjoo AB, efter omfattande test och utvärdering, väljer Area X för sin nya tjänst ser vi som ytterligare ett kvitto på att vår satsning på säker IT-drift med all data i Sverige är helt rätt. Vi har kunder över hela världen men visst känns det extra bra att även få driftsätta en sådan här lösning på ”hemmaplan”. 

 

www.areax.se                                                                www.janjoo.se

 

 

Kontakta oss

Fiberdata AB
Kvarnkroken 7
805 92 Gävle

Box 6027
800 06 GÄVLE

Växel: 08-635 95 00
Fax: 026-63 51 01

Based in sweden

Based in Sweden